Untitled 3

Doneaza

HOTARASTE CE SA FACA STATUL CU BANII TAI

DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT CATRE

ASOCIATIA PERSOANELOR CU HANDICAP “SPORTING CLUB” GALATI

CE ESTE “SISTEMUL 2%”?
Fiecare cetatean care cistiga un venit plateste statului un impozit. Din aceste impozite, statul finanteaza servicii si lucrari publice. Armata, politia, functionarii publici, demnitarii, toti sint platiti din impozitele noastre. Probabil ca te-ai gindit de multe ori ca banii pe care ti-i ia statul prin impozite (si nu sint bani putini!) nu sint administrati cum trebuie. Si ai dreptate!
Chiar si statul a sfirsit prin a recunoaste acest lucru si a inclus in Codul Fiscal o prevedere numita “2%”. Potrivit acestei prevederi, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze in fiecare an 2% din impozitul pe venit, catre o entitate nonprofit (organizatie non-guvernamentala, Asociatie sau Fundatie).
Procedura este enuntata in art. 57/4 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si este detaliata in Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 185/15.02.2007.
Se poate spune ca “2%” este o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sectorul non-profit. Practic, cetateanul dicteaza statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.


CE NU ESTE “SISTEMUL 2%”?
Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare, donatie sau contributie, ci este o parte a bugetului de stat, o fractiune din impozitul pe care il platesti statului in fiecare an. Diferenta este ca de acum poti decide ce destinatie sa aiba aceasta suma, avind posibilitatea sa o directionezi catre o asociatie sau o fundatie pe care vrei sa o sprijini.
Daca intentionezi sa directionezi 2% din impozitul tau catre o entitate non-profit dar nu te-ai decis care va fi aceasta, iti sugeram sa alegi Asociatia Persoanelor cu Handicap “Sporting Club” Galati

Denumirea  entitati non-profit: APH “Sporting Club” Galati
Cod fiscal 10956264
Cod iban: RO80BRDE180SV04101571800

Data: 31 august, 2022
vizualizări: 2.460