Despre noi

Asociația Persoanelor cu Handicap ,,Sporting Club” Galați (APH) funcționează din februarie 1992, în conformitate cu prevederile Legii nr. 21/1924 modificată prin OG nr. 26/2000 și a celorlalte reglementări legale. Asociația Persoanelor cu Handicap ,,Sporting Club” Galați este persoană juridică neguvernamentală, apolitică și umanitară.

APH ,,Sporting Club” Galați este prima organizație neguvernamentală cu specific social și sportiv ce a  organizat începând din 1992 competiții sportive  pentru persoanele cu handicap locomotor numită ,,Cupa Danubius” popice, orientare turistică, probe atletice (aruncarea suliței, aruncarea greutăți, 100  și 200 m plat, 800 m rezistență-feminin și 1500 m rezistență-masculin, săritura în lungime), șah, curling, baschet în scaun cu rotile, powerlifting, înot, darts sitting voleyball, boccia, biliard în scaun rulant, tir cu arcul, tir pistol aer comprimat, pescuit sportiv, raliu auto – găsește strada  reușind cu eforturi deosebite să mențină  tradiția pâna în prezent.

Date privind numărul și categoriile de beneficiari

Asociația Persoanelor cu Handicap ,,Sporting Club” Galați, are înscriși un numar de 723 membri și un centru de zi licențiat care este frecventat de  un număr aproximativ de 100 beneficiari lunar. La serviciile acestui centru pot apela toate persoanele cu dizabilități fizice și asociate din Municipiul și Județul Galați. Prioritate pentru a beneficia de serviciile gratuite din centru îl au persoanele cu dizabilități care se confruntă cu o situatțe financiară precară, cu o situație de criză și/sau expuși riscului de a fi marginalizați, excluși din familie și societate. De asemenea, sunt favorizate și persoanele aflate în situații de criză din mediul rural, pentru care accesul la aceste servicii este mult mai dificil (oferind spațiu de cazare gratuit în perioada în care se necesită consult medical prelungit, studenților cu dizabilități din mediul rural care vin la cursuri la sfârșit de săptămână, cursanților de la școala de șoferi și donații de cărucioare și dispozitive de mers).

Data: 7 septembrie, 2022
vizualizări: 773